header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Terug
Bestuur

Waterkunstgrasveld goedgekeurd!

Nieuws afbeelding 18-11-2008
De Gelderlander - woensdag 12 november 2008

BEUNINGEN - Hockeyvereniging MHCB uit Beuningen krijgt een waterkunstgrasveld en langs de Van Heemstraweg in de gemeente komt bij elke halte een bushokje. Dat zijn de belangrijkste besluiten die de Beuningse gemeenteraad dinsdag heeft genomen tijdens de behandeling van de programmabegroting voor 2009.

Vooral het gezamenlijke voorstel van de VVD en GBD bij te dragen aan het waterkunstgrasveld in plaats van een zandkunstgrasveld valt bij het college van burgemeester en wethouders in verkeerde aarde. Wethouder Cees van Ingen: "We voeren al jarenlang het beleid om te investeren in breedtesport en niet in topsport. Een waterveld is voor topsport."

Volgens Frans Peperzak van de GBD is waterkunstgras gewoon de nieuwe generatie kunstgrasvelden. Het wordt ook bij breedtesport de nieuwe norm. "Over 15 jaar gezien is het een minieme investering. Het is duurzaam en sporters lopen minder snel blessures op."

Van Ingen: "Meneer Peperzak, ik volg uw redenering niet. Misschien is een waterkunstgrasveld pas over 15 jaar voor de breedtesport." "Onzin", valt Wiel Bijmans van BN&M Peperzak bij. "In de toekomst speelt iedereen gewoon op waterkunstgras."

Uiteindelijk stemmen alle partijen, behalve GroenLinks, voor het voorstel van oppositiepartijen GBD en VVD. Ondanks dat Van Ingen nog waarschuwt: "Ik leg me bij de meerderheid neer, maar dat betekent vanaf heden dat we alleen nog voor de hoogste kwaliteit kiezen." Volgens partijgenoot Ekko Smith van de PvdA valt dat mee: "Dat is een zwart-wit-vertaling. Op enige termijn is het waterkunstgras standaard."

Ook het voorstel van de PvdA om 40.000 euro uit te trekken om alle haltes langs de Van Heemstraweg van bushokjes te voorzien krijgt een meerderheid. Mike van de Kolk van GroenLinks en de GBD stemmen tegen. Het afwachtende antwoord van wethouder Frans Houben kan Wil Repkes (PvdA) niet bekoren. "Ik krijg vaak dit soort antwoorden om het op de lange baan te schuiven." En even later: "Ze moeten er komen."

 

 
  • Heren 1 - R.K.H.V. Union
  • Datum: zondag 1-10
  • Spelen: 14:45
  • Dames 1 - Hockey Vereniging Zevenaar
  • Datum: zondag 1-10
  • Spelen: 12:45